23 Kasım 2008 Pazar

Learning history from a drunk perspective


Hersey okuldaki bir kac hafta surecek "intercultural taks" serisinde bu hafta benden Turkiye hakkinda bir sunum yapmamin istenmesiyle basladi..
Butun bir gun bin turlu kaynaktan Turkiye hakkinda turlu turlu bilgi, tanitim filmi, muzik, ot bok bulduktan sonra tuvalete girdigimde bir de dergilerin ustunde Sun Tzu'nun "Savas Sanati"ni, ve hatta tuvalet kagidiyla ayrilmis sayfada da Tatarlar ve Hunlar'dan bahsedildigini gordukten sonra, butun bu gereksiz bilgileri bilincaltimin gerilerine atip iceri donup misafirlerle kaynasmaya basladim..
Hayattaki alinacak en muhim derslerden biriymis ey ahali: Sarhos olmadan once aklinizin neyle mesgul olduguna cok dikkat edin! Sonra gecenin bir vakti kendinizi bir grup yabanciya Turklerin asil dusmanlarinin Cinliler oldugunu, ipekler ve Cinli prenseslerle kandirilan hukumdarlari, hatta bol ve yonet politikasini falan anlatirken bulabilirsiniz ;)
Hehe benim durumum cok daha beterdi.. Orta Asya'dan baslayip, aslinda cok tanrili ve pagan olan Turklerin Talas Savasi'nda yenilince nasil muslumanlastirildiklarini - hatta eger o savasi biz kazansaydik simdi nasil bir ulkede yasardik acep diye de bir makalem oldugunu - 1071 Malazgirt seferiyle Anadolu'ya gelisimizi, Efes, Aphrodisias vs. nin aslinda bizim atalarimizdan kalmadigini, bizim sadece bizden once Anadolu'da yasayan irklardan kalan mirasin bekcileri oldugumuzu, Osmanli İmparatorlugu'nu ve Türkiye Cumuriyeti'nin kurulusunu detayli bir bicimde anlattim. (Hah! O halimi cidden gormek isterim!) Ama allahtan tek sarhos tarihci ben degildim :P Sonrasinda Hintlilerle Pakistanlilarin arasindaki sorunun nereden kaynaklandigini konustuk, ve sonrasinda da Avrupa'da mi Amerika'da mi izini kaybettirmenin daha zor oldugunu tartistik..
Bu master illeti baska bir sey oluyor sanirim.. İnsan daha sacma sapan bir seylerden bahseder iki eglenir degil mi? Yani sarhosken bile geyik yapamiyoruz acinacak durumdayiz bunu anladim :P

4 yorum:

Ömer Şahin dedi ki...

Oyf kalça da şahaneymiş.

pharaoh dedi ki...

allah cezanizi versin sayin nickfallin ;)

GK dedi ki...

Tebrik ederim. Ben de benzer durumlardan gectim, lakin genelde artik isin inceligini ogrendim, daha cok ickili entellektuel sohbetlerde ben moderatorluk yapip, akil adam kisvesine burunuyorum. Kasmir Conflict uzerine Pakistanli uzun konusunca, bir dakika Britanyali arkadasimizinda bi kac soz olmasi gerek bu konu uzerine diyerek adamin sarabini bogazina diziyorum :) eglenceli, cok eglenceli...seni cok iyi anliyorum...

pharaoh dedi ki...

hehe en guzelini yapiyormussun sen gokhancim =)