21 Kasım 2008 Cuma

Gossip Girl Fenomeni:Yeni Jenerasyon Yalan Ruzgari

Efedim Yalan Ruzgari'ndan guzeller guzeli Niki, sauron kilikli Victor ve salon erkegi Jack uclemesi, 100 yasindaki Katherine Chancelor, Jill, Paul, Danny & Cricket ve hatta Lauren - Brad'i de esgecemeyecegim :P - ve unutulmaz Cesur ve Guzel'deki Rich, Taylor ve Brooke'la buyuyen, entrikayi kadin erkek iliskilerinin vazgecilmezi olarak ogrenen bizim jenerasyon icin aslinda pek de yeni bir durum degildir Gossip Girl.


Olsa olsa artik izleyemedigimiz cilki cikmis eski pembe dizileri yad etme nedenidir. Tabi O.C'yi yaratan Josh Schwartz'in elinden cikma bir yapim oldugu her tarafindan da akmaktadir Gossip Girl'in. Hatta karakter bazinda baktiginiz zaman o kadar cok benzerlik bulabilirsiniz ki, - ne derlerse desinler Lily Bass Van der Woodsen bir Julie Cooper degildir, olamayacaktir - bir anlamda O.C. ozleminizi de Gossip Girl'le dindirirsiniz. Cruel Intentions'u su kadarcik sevdiyseniz yine Gossip Girl'i sevmek icin bir nedeniniz var demektir. Daha yuzeysel bakarsak, New York izlenimleri ve hatta sadece moda icin bile izleyenler mevcuttur diye tahmin ediyorum Gossip Girl'u..
Yine de bu inanilmaz pazarda, Lost, Heroes, Fringe, Dexter, How I Met Your Mother, Desperate Houseviwes vs. nin bulundugu bu ortamda Gossip Girl neden bir anda fenomen oluvermistir? Sanirim hedef kitlesini belirlemek gerek once: Bildigin 15-35 yas arasi, ozellikle de sehirli kadinlar. Yine aslinda basta dedigim seye geliyoruz.. Bir sekilde eskinin o unutulmaz entrika dolu pembe dizilerine ucundan kiyisindan yetismis, ya da gunumuz trendini takip etmek isteyen, hatta pek de icerik aramayan bir kitle Gossip Girl izleyicisi. Yine de itiraf etmeliyim, mesela Rome'u izlerken sikilan ben Gossip Girl'u izlerken sikilmiyorum. Josh abi bir sekilde diziyi kotariyor, -Heroes'un salak senaristleri gibi ilk sezondan sonra sicmadan - diziyi farkli kitlelere izlettirebiliyor. Her ne nedenle olursa olsun, Gossip Girl kendisine yakistirilan fenomen sifatini oyle ya da boyle hak ediyor..










Nate "The knight in shining Armani" =)

Hiç yorum yok: