26 Kasım 2008 Çarşamba

Borek, Zeytinyagli Sarma, Kisir & Kadayif: MBA Sinifinda Bir Gun


Efendim MBA sinifimizda bir gun daha gecti.. Bol bol kisir yedik, dolmalari hopurdettik, borekleri lup lup goturduk.. Uzerine de kadayif super oldu wallahi! Ne o? Olamaz mi? Elin Almani finansa dair hayatinda hic bir ders gormemis benim gibi bir zavalliya 10 gun icinde 10 tane Corporate Finance odevi dayayinca oluyor da bu olunca mi olmuyor bea?
Yok yok, herkesi Turklestirme eylemlerime coktan baslamis bulunmaktayim :) 2 lokmadan fazla yemeyen Almanlar borekten eser birakmadilar, hintliler kisir ve kadayifta performans gosterdiler ama tabi ki de genel olarak herkes zeytinyagli yaprak sarmasina bayildi.. Hatta getirdigim rakiyi da shot bardaklariyla sundum, uslu uslu ictiler sagolsunlar ( Profesor dahil) :P Tahmin ettiginiz uzere malum Turkiye tanitimi buguneydi.. Burada tanistigim Turk aile sagolsun dun aksamdan borekle dolmayi hallettiler, ben de hazir aldigim kadayifla kisiri halledince hersey tastamam oldu.. Derken dun gece 12de sunumu hazirlamaya baslayayim dedim.. Birden elektirikler kesildi! Ene! "Ya hocam kusura bakmayin, elektirikler kesildi odev yapamadim" demek
zorunda kalsaydim yuzyilin yalani ilk defa gercek olurdu! Neyse sabah elimden geldigi kadar hizlica hazirladigim sunumu degisim ogrencisi olarak gelen bir Turk cocugun da yardimiyla super hallettik... En sona da "Istanbul not Constantinople"i dayadim pek bir mutlu oldular.. Bir ara klasik olarak "Kurtlerle sorununuz ne?", "AB'ye girerseniz ne katkiniz olacak ki?", "Kibrisi isgal etmediniz mi zamaninda?" gibi abuk subuk soru soranlar oldu, 2 çaktım suratlarına gözlerine rakı püskürttüm geçti gitti..
Yok ama cidden degisim ogrencisi olan cocuk da cok bilgiliydi, boyle yasalar anlasmalar uzerinden resmi olarak got etti bunlari icimin yaglari eridi.. Ama genele bakarsak Turkiye'ye asik oldular, simdiden tatil programlarina basladilar :P Sorular da oldukca akillicaydi cidden, e tabi malum abiler ablalar bos degil, okuyorlar degil mi? Yemegi biraz fazla yapmisiz, sanirim onumuzdeki 2 gun boyunca ben ve ev arkadaslarim yemek yapmak zorunda kalmayacagiz :P Aslinda cidden Turkiye Sunumu gibi seylerden kacinmama ragmen ( cok cabuk sinirlenip birilerinin uzerine atlayasim geliyor abuk bir laf edildiginde malum ) bekledigim kadar gerzek tepkiler vermediler. Hatta sinif disindan gelenler de oldu, baya eglenceli gecti diyebilirim. MBA boyle birsey sanirim, biraz yap rak sarmasi, biraz kisir, biraz borek..(kadayif sevmiyorum).

1 yorum:

Unknown dedi ki...

vayyyy be aslım okudum şok oldum yani,sen börek,sarma,tatlı.... falan bunları yaparken düşünemiyom(yaptırdın birilerine tabi,şanslı seni)yani :) herhalde hasta olurlar yemeklerimize damak zevkimiz var bizim kardeşim yani :)
Sen bana bunların hiçbirini yapmadın ya gittin elin almananına hintlesine vs. yaptın cadı seni :P