10 Ağustos 2009 Pazartesi

National Day Celebrations & The Hippest Club in Singapore

Singapur malum oldukca nasyonalist ve militarist bir ulke. Bu nedenle de National Day kutlamalari da ayrica bir onem tasiyor. Herifler cidden kafayi yemis durumdalar, dun butun Singapur ecdadi bu ulusal gunleri dolayisiyla sokaktaydi.. Ve oyle boyle degil, butun parklar, stadyumlar, sehir meydanlari dolmus, Hava Kuvvetleri manyak gosteriler yapiyor, unlu starlar konserler veriyor, havai fisek gosterileri zaten bitmiyor.. Herkes bir agizdan Michael Jackson sarkisi kivaminda "Singaaapoooore, Siiingaaapoooreee...

We're Singaaapoooreee-AAANNNSS" diye sarkilar cigirmakta.. Onlarin da bayragi kirmizi beyaz, ve hatta ay yildiz (ancak onlarinkinde 5 adet yildiz var) bu nedenle ortalikta kirmizi t-shirtlu bir suru insan dolanmaktaydi. Peki sevgili okulumuz bizi bu kutlamalara nasil dahil etti? Efenim sehrin en posh country club'larindan biri olan Cricket Club'da agirladilar bizi.. Acik bufe ve sinirsiz icki, etrafimizda boyle herkes batili, sakin, kalabaliktan uzak.. Ay en nefret etiigim sey cidden!!!


Illa batililar kendilerini bir sekilde ayiracaklar yerli insanlardan yani. Cricket Club nedir yahu! Al bayragini, git meydana, bagir cagir sen de "Singaapooreeaaannnnsss.." diye.. Bunun tadi boyle cikar. Nedir yani bu toplu masturbasyon durumu, "Ah biz batiliyiz cicim, ah cok superiz, hem kutlamalarina katliriz ama uzaktan izleyecek kadar.. Aman karismayalim, aman kaynasmalayim, malaria falan kapariz mazallah, Swine Flu vardir bunlarda kesin.. Iyykk.." Sana iyyk!!



Cok sacma geldi bana bu duzenleme cidden. Ben sokaklarda bagira cagira kutlama yapmaya cok aliskin biri olarak, beyaz elbiselerimiz ve kucucuk Birkin cantalarimizla Cricket Club'da kucuk hanimefendilik oynamaktan hic hoslanmadim! Allahtan sonrasi guzeldi de geceyi kurtardik.. Cricket Club'dan tam karsida duran Swissotel Stamford cok ihtisamli gorunuyor. (Bkz. en alttaki resimdir kendisi) Bu upuzun binanin en tepesinde de New Asia diye bir kulup varmis. Biz tam "aaa gidilir mi, rezervasyon yok, hem cok pahalidir olm kazik yicez gitmeyelim


derken kendimizi New Asia Bar'in icinde bulduk.. Ki Istanbul'da buna esdeger yasayacagin bir eglenceye gore herhalde 10 kat daha ucuzdu. Bir sise sampanya 88 sgd idi (ki siz onu 88 tl olarak algilayin), grup gittigimiz icin de kisi basi 18 sgd'ye geldi. Kisaca 18 tl'ye 2 kadeh sampanya iciyorsun (ki moet, hic fena degil) ve butun gece dans ediyorsun. Bizim sonradan gormelerin dolustugu Sortie, Reina'daki okuz otesi garsonlar gibi ickin bitmeye yaklastigi anda zorla elinden kapmaya calisip yeni bir tane vermeye calismiyorlar kabaca.. Yani kisaca ben hem mekani, hem servisi, hem musteri profilini, hem de muzikleri cok begendim. Simdiye kadar gittiklerimiz arasinda en iyisi New Asia'ydi, kesinlikle tavsiye ederim. Simdi dusununce, sanirim en ucuzuydu da, saka gibi, en kalitelisi oldugunu da dusununce.. Neyse gecemizi orada noktaladik. National Day kutlamalarinin daha cok icinde olabilmeyi isterdim, ama onun disinda guzel bir gece gecirdik. Istanbul ilk gozagrim ama yavas yavas Singapur'a asik olmaya basladim sanirim.
Ayy unuttum.. Bir de su anki hissiyatim aynen budur:

2 yorum:

i am not your freud dedi ki...

sen git frankfurta aşık olma singapura aşık ol! frankfurt garip bi hissiyata bürünmez mi bu durumda, sana yıllarını vermiş? neyse ama gezi yazılarını zevkle okuyorum belirtmek isterim :)

pharaoh dedi ki...

hehehe danke schön :D singapur daha esrarengiz, daha atraksyonlu :P