2 Ocak 2009 Cuma

Buzdaki performansim su kadin kadar olamadi!


Frankfurt'ta her Aralik'ta bir ayligina acilan buz pistinden milleti izliyorum. Elimde olmazsa olmaz gluhwein, hemen yanibasimizda opera binasi, allam super ortam. Bekle beni buz pisti geliyorum!!

Sicmadan yarim saat onceki dusunceler bunlar :)

Halbuki ne hayallerim vardi. Iddialiydim.
Buz pistine adim atarken bir Zeynep Tokus, bir prenses hissiyati icerisindeydim.
Sportifiz, atletigiz(!), yetenekliyiz ya.. Sak diye cozup, ziv ziv kaymaya baslayacaz saniyoruz..
Dj de sagolsun veriyor gazi, Freddie Mercury - Living On My Own'u calmaya basladi, bunu bir isaret olarak algilayip (kendisi en sevdigim Queen sarkilarinda ilk 3'tedir) o ana kadar kenardaki duvarlara tutunup yasli teyze kivaminda ilerlettigim buz pateni kariyerime bir ivme kazandirayim diyerek pistin ortasina attim kendimi.. Derken bir anda bir anons yapildi, herkes aninda buz pistini terk etti. Ben ve buz temizleyicileri kaldik ortada. Cikis uzak degil ama ben saniyede 3 santim ilerliyorum imkansiz ulasamam. Kalakaldim mi? Herkes beni izliyor! Buz temizleyicilerin birinin omzuna yapisip bir "help me!" degisim vardi, adam zavallim napicani sasirdi bir an evvel tasidi beni cikis kapisina..

Tabi bu rezalet bende bir ketleyici unsur oldu mu? Hayir! Hemen ikinci sefer daldim milletle piste buz temizlenir temizlenmez. Calan Coldplay - Clocks. Iyidir. Ana, ben de ufak ufak hiz mi kazaniyorum ne? Derken amcanin birinin ustune uctum. Bildigin uctum! Ikimiz de yere kapaklandik. Adam sagolsun beni kaldirdi "Tesekkurler" dedim, "Birsey degil diyemeyecegim!" dedi! Hehe bir de got oldugumla kaldim. Toplamda popomun ustune 4 defa dustum. Kenarlara tutunurken de yere dogru kayip kollarimla yukari tirmanmaya calismalarim da ayri bir komedi unsuruydu. Buz pistinden uzaklasirken (bembeyaz bir surat, dagilmis saclar ve mor dudaklarla) ertesi gun tek mor olan yerin dudaklarim olmayacaginin bilinci icerisinde, Zeynep Tokus'tan ziyade bir Tugba Ekinci bile olamamanin buruk hissiyati icindeydim. Gece belimle sirtim arasi bir yere kramp girdi, 2 gun boyunca da her tarafim tutuk gezdim. Sen misin buzda dans tandansi yasayacam, alin beni goturun diye feveran eden. Aferin! Bak feveran edecek yeni konularin oldu.

2 yorum:

Burcu SezeR dedi ki...

Ama bu hatunu biri kaldırıyordu arkadan.. Kucağa bir alıyor hooop ister istemez kayıyor insan =)

pharaoh dedi ki...

hehe dogru soyluyorsun. suracikta bir kucaga alanimiz olmadi ki buz kralicesi modu takilalim :)