10 Ocak 2009 Cumartesi

Almanya'daki Turkler Israil'deki Savasa Yardim Ettiklerinin Farkinda Mi?


Burada en ucuzunu ya Aldi'de ya LiDL'de bulursunuz herseyin. Tastamam da bu nedenden butce kaygisi icindeki Turkler Aldi'den alisveris yaparlar. Hatta Turklerle Aldi torbasi artik birbirine yapismis bir imajdir. Elinizde Aldi torbasi varsa ve saciniz koyu renkse Turksunuzdur mesela.
Aldi'nin kurucusu olan 2 kardes de musevi. Ve kendi bakis acilarinca hakli bulduklari bir kampanya duzenliyorlar.
Bugun Almanya'nin neresinde olursaniz olun, Aldi ve LiDL'den yaptiginiz alisverisin her kurusu Israil'e yardim olarak gidecek.
Hatta bu kampanya alman televizyonlarinda bangir bangir duyuruluyor. Zaten yahudilere karsi oldum olasi bir eziklik icinde olan Almanlar akin etmislerdir eminim bugun Aldi'ye. Bu durumun farkinda olan az sayidaki Turk de boykot ettiler Aldi ve LiDL'i. Genelde alisveris gunleri olan cumartesi cocuklarini, eslerini supermarkete yollamadilar. Durumun farkinda olmayan cogunluk ise, Aldi'den haftalik alisverisini yaparken, bilmeden de olsa Israil'in surdurdugu savasa destek oldular. Bu durumu cok abartip "muslumani muslumana kirdirdilar" diye feveran edenler var burda. O kadar ileri gitmeyelim, sadece neyin ne oldugunun farkinda ve bilincli olalim.
Aptal yerine konmadan, destek de kostek de olacaksak birakin bu kendi secimimiz olsun.

Hiç yorum yok: