28 Aralık 2009 Pazartesi

Karga Sesi

Ya cok acayip.
Beni karga sesi kadar huzura erdiren bir ses yok.
Ozellikle de hava hafiften kararmaya basliyorken, agaclik bir yerden gecerken kargalarin sesisini duymak inanilmaz bir huzur veriyor.
Sanirim yazligi hatirliyorum.
Kaygisiz cocukluk gunlerime 2 saniyeligine de olsa donmus gibi, o karganin otme aninda sanki yeniden 12 yasinda, uzerimde islak mayo ve havlu, aksamin 8'inde sahilden beach volley oynamaktan kum ve ter icinde yalinayak eve donerken, balkonlara hazirlanmis yemek masalarinin goruntusu, catal bicak sesleri ve geriden gelen muzik esligide, hayatin o sorunsuz, anin kendisinden baska hic bir seyin onemli olmadigi gunlerden birinin bir an da olsa icine geri gitmis gibi hissediyorum. 2 saniyelik flashback bana butun bu dusunceleri cagirip, o eski duygulari hissettirebiliyor.
Millet sikayet ededursun, ben karga sesini cok seviyorum.

5 yorum:

BB dedi ki...

Bende tam ters etki yaratıyor bu meretler. Resmi görünce Poe'nin Raven'ı geldi aklıma nedense :)

But the raven, sitting lonely on the placid bust, spoke only,
That one word, as if his soul in that one word he did outpour.
Nothing further then he uttered - not a feather then he fluttered -
Till I scarcely more than muttered `Other friends have flown before -
On the morrow he will leave me, as my hopes have flown before.'
Then the bird said, `Nevermore.'

Rumuz: Dubai Devesi

öylebiri dedi ki...

Karga ki en akıllı hayvanlardan biri. Neden insanlar bu hayvana ön yargılı yaklaşırlar anlamam.. Sesinden desem? sesi de o kadar kötü değil ki.. Bi anım olmamasına karşın karga sesini severim..
Sabahları okula giderken bağ evinin çamlık bahçesinden gelen karga seslerini duyabilmek için kulaklığımı çıkarırdım ben. :p

Gerçi ben karanlığı, sisi, bulutu da severim.. Bi çok insanın içini karartan şeyler bana (olumlu) çok şey ifade ediyo..

pharaoh dedi ki...

sayin bb, ben de zamanında, cocuguma raven adini koysam cok mu kafayi yemis derler diye dusunmus bir kisiyim.. karga da, poe da candır ;)

r. cihan, sevdigin seylerden yola cıkarak, sende poe'nun kankası olabilecek bir potansiyel gordum ;) karanlık, sis ve bulut.. ya sen birseyler yazsana bunun hakkında, bayıla bayıla okuyalım..

i am not your freud dedi ki...

karga diil de o anlattığın yazlık sahnesini o kadar iyi biliyorum ki. balkonlardan gelen çatal bıçak sesi, yemek sonrası karpuz, çocukluğum :)

pharaoh dedi ki...

aynen yaaaa :D