26 Ocak 2011 Çarşamba

If you truly know what you want to become, everything else is secondary

Der sevgili Steve Jobs. Klasik bir MBA freak gibi sürekli Steve Jobs'dan, Bill Gates'ten alıntı yapmayacağım, ancak bir kaç gündür farklı farklı en az 10 kişiyle yaptığım her konuşmanın sonunda geldiğimiz "Hayatta yapmayı en çok sevdiğin şeyi bul ve onu işin haline getir" teması üzerine, tutku ve başarı üzerine süper bir konuşma yapmış kendisi Stanford Universitesi'nde 2005 yılında. Hala izlemediyseniz buyurun buradan izleyin.

Asıl sorun şu ki ben hayatta yapmayı en çok sevdiğim şeyi hala bulabilmiş değilim, ve hayatta ne yapmak istediğini 15 yaşında bulan tiplere gıcık oluyorum. Genel yetenek düzeyi yüksek olan kişilerde bence böyle bir maymun iştahlılık var, yapabildiğiniz şeyler geniş bir alana yayılınca gerçekten yapmaktan zevk aldığınız şeyi bulmakta zorlanıyorsunuz. Kendi alanım dahilinde yaptığımda mutlu olacağımı düşündüğüm şeyler var, ancak denemeden bilmek imkansız. Bir de şu anda yaptığım şeylerden tamamen bağımsız ama yapmaktan hoşlanacağımı düşündüğüm şeyler var.. Belki yakında vahiy falan gelir bir anda karar veririm ne yapacağıma, kısmet. (ahahaha Steve Jobs'la başlanan postu 'kısmet' kelimesiyle bitirmek:P)

6 yorum:

i am not your freud dedi ki...

valla ben de 15 yaşından beri büyüyünce psikolog olucam diye geziyorum ama yaş oldu 27 psikolog olabildim mi hayır. fak dı sistım men.

bu arada çoğalakasız da IS LAY IDGY LAIRE ne demek?? nece o?

pharaoh dedi ki...

"izleyiciler" demek :) blog formatında orjinal olarak o yazıyodu..

i am not your freud dedi ki...

oha şimdi çaktım davayı. ben de irlandaca mı acaba falan diye google'da aratmıştım ahaha

pharaoh dedi ki...

ahahaha benim için fazla sofistikesin bebeğim :)

Adsız dedi ki...

ben de ayran budalası, her çiçekten bal alası bir insan evladı olduğumdan mevcut işimi bırakıp ne yapsam bir türlü karar veremedim. Ee aşçı olmak istiyordum en son baktım herkesler işi gücü bırakıp bir kafe bir restaurany açma derdine düşmüş. Sürü psikolojisi rhuma zarar geldi

pharaoh dedi ki...

haklısın kesinlikle.. herkes aşçı herkes yemek kurslarında böğğ getiriyo insana cidden. aramaya devam! eminim yaparken süper mutlu olacağımız bir iş var!