7 Nisan 2010 Çarşamba

Only fools are enslaved by time and space

Aslinda basliktaki cumle Lost'un Sun & Jin odakli olan gecen bolumunde, Jin beyin yikama odasindayken ekranda yazan cumle olarak geciyor, ancak ben cok begendim ve son bolumle ilgili yazimda kullanma zarari gormedim.
Ilk olarak sayin seyirciler, oehhh!!! Desmond'li bolumler hep iyi oluyor ya, "Happily Ever After" da seriyi bozmadi ve hayvanlar gibi bir bolum getirdi JJ ve Damon abiler bize.. Bir kere Turk insaninin bitmek tukenmek bilmeyen Desmond Bro sevgisinin
nedenini super anladik: herif bayginliktan uyanir uyanmaz Widmore abinin kafa gozu patlatti serum aletiyle.. Ayni biziz degil mi? Sormadan anlamadan dalan tip iste!!
Ama tek kelimeyle mukemmel bir bolumdu... Ab aeterno ne kadar mistik acidan mukemmelse, bu bolum de hem bilimsel acidan goz doldurdu, hem de Widmore a$iretinin ne ayak oldugunu bize super guzel anlatti. Ustune ustluk, flash sideways'in ne pokuma dizide yer aldiginin da ufaktan tuyosunu vermis oldu senaristler. Bu Desmond daha cok ise yarayacak, cok!! Yalniz ben duygusuz bir okuz olarak, simdiye kadar Desmond-Penny askina burun kivirmis bir kisiydim. Bolumler once o gemide karsilasip birbirlerine sarilmalari falan viz gelmisti de, paralel evrende tanisip boyle bir eblehle$tiler ya, icim titredi be Atam!! Ben de bir Desmond olsun hayatimda, olmeden once gordugu son sey benim yuzum olsun, Frankfurterim Bebeeem diye beni sayiklasin istoorum.. Bir de flash sideways'i de canlandiracaklar, atil durmayacak eskisi gibi artik, ogrendik. Faraday'im bicirik sincabim yine durdugu yerde durmayacak, belli. Desmond Bro'yu da yanina katip yikacaklar paralel evrende ortaligi. Charlie'ye kilim, antipatik herifin teki, buradan da belirtmek isterim gayet. Bir de son soz olarak, o adadaki tarzan halinden sonra, takim elbiseyle Desmond Bro, you're just bangin!!!

5 yorum:

Eliza Doolittle dedi ki...

Durdurdur..son bikac bolum birikti, izlemeden okumamam lazim. Desmond resmi gordum ondan girdim, sawyeri tost makinesinde kizartip uzerine desmond surer yirim. Budur.

pharaoh dedi ki...

sorma ya spoiler vermeyeyim ama desmond odakli bu bolumda brotha'yi surekli takim elbise icinde goruyoruz ve argghh ;)

Eliza Doolittle dedi ki...

Takim elbise mi? Ahhhhh yigidim :)

Uyumsuz dedi ki...

Lost son sezonda herseyi cozup oyle bitirecegiz diziyi diye iyice herseye hiz verdi sanki. Eskide haftalarca ulen bu kutup ayasi ne alaka bu fransizca telsizci kadin kim diye kafa kirarken simdi her hafta hersey cozulup eriyor. Oyle ki Lost izlemek artik benim icin sadece nasil bitecek acaba diye merak etmenin otesinde degil.
Ote yandan Desmond`i severim, sayesinde Iskov aksaninin Irlanda ve ingiliz aksanindan farkini net bir sekilde ogrendik ve hatta bu aksanlar icindeki en seksi olani oldugunu da kabul ettik.

pharaoh dedi ki...

desmon brothaaaa!!! hastasıyız evet :D lost bilemiyorum yau ben spoiler bi yazı okudum, son 2 bolum dışında kim ölcek kim kalcak biliorum ne yazık ki :( ondan pek bi sır mır kalmadı benim açımdan.. ama son 2 bölümden önce de bir preair bişi yapıcaklarmış özel show gibi, toplam 5 saat olcekmiş :) tadından yenmez walla!!!