8 Nisan 2010 Perşembe

KL is my Sin City

Bundan tam alti ay once cok cok sevdigim bir arkadasim Singapur'a geldiginde, onu gezdirmek icin, dogum gunumu Kuala Lumpur'da kutlamak zorunda kalmistim. Zorunda kalmistim, cunku KL aslinda pek nefret ettigim bir sehir. Boyle kendisi pis, insanı pis, yemegi yenmez, eglencesi boktan falan ama, aslinda insan en cok da boyle her bir sey spoiled olunca, sekile takilmak zorunda kalmayinca hayvanlar gibi eglenebiliyor. Nitekim benim de nefret etmeme ragmen Kl'e zart zurt gidisimin bir sebebi var. Cunku suurum yerinde olmadan eglenebiliyorum orada. Bunu tabi suur gidericilerle ozdeslestirmeyin hemen, ama demek istedigim, her sey o kadar absurd ki, koy gotune rahman gitsin moduna giriyor insan, ve en ilkel, en temel, en icinden gelen bicimde keyfin ne isterse onu yapiyorsun. Zaten kimse de kimsenin umurunda degil, cok sacma sapan adamlardan koruyacak birileri de varsa yaninda, (ki erkek arkadaslarimin yani sira, bir seferinde bir heriften kapilar gibi rus kiz arkadasim korumustu beni, adam kolumdan cekistirirken aramiza girip bir "fuck ooooffff" diye bagirisi vardi ki, sirf bu yuzden bile 40 yil kolesi olabilirim kendisinin) dadindan yenmiyor buradaki eglenceler genelde. Ancak tabi benim gazima gelmeyin, unutmayin, bu sehirde guvenlik diye bir sey yok. Soyle soyleyeyim, bir Mad Max ortami yaratilmis. Her koyunun kendi bacagindan asildigi, kimsenin kimseyi korumadigi, hatta kazik atmaya calistigi, boyle cok surreal bir ortam.. Guvenli guvenli Avrupa gezeyim ben falan diyorsaniz muthis, Singapur da Asya'nin Isvicre'si zaten, kriminal olay yasanma ihtimali yok yani. Ama Asya'nin geri kalani gercek bir challenge! Kimse kendini size sevdirmeye calismiyor, ama gercek Asya'yi da boyle taniyabiliyorsunuz ancak..

6 yorum:

nikko dedi ki...

len tüm gün benleydin, hangi ara adamı gezdirdin?

pharaoh dedi ki...

döverim len :D kim new asia bar senin night safari benim cancişini gezdirdi? hint pazarlarında kıyafet beğendi? kim? kiiimmm?

Uyumsuz dedi ki...

oo komsu ne guzel boyle uzak dogru felsefesine boguyorsun adami. Daha cok anlatsana yaw, Japonya yok mu guzergahlar arasinda mesela ?

pharaoh dedi ki...

ehehehe felsefe :D japonya yok yea, para yetmedi, sefil bi örenci olarak tokyo kyoto arasına 200 euro tren bileti ödeyecek gücüm yok hala :( ama o da olur eninde sonunda, ozman söz sana süper caponya yazısı yazıcam ;)

i am not your freud dedi ki...

koldan çekiştirme ne ayol! bodyguard'la gitmek lazımmış.

pharaoh dedi ki...

ooo daha neler var :D sen kork Asya'dan olm!